Digitalprint af undervisningsmateriale

“Lad os lave et løbe- og træningskursus til Rute 21 løbet”, sagde Gunvor til mig en mandag morgen, da jeg mødte ind på kontoret. Det var der i sig selv ikke noget specielt ved, men det var tidspunktet, der undrede mig lidt, for løbet var om få uger, og hvordan pokker skulle vi kunne nå at få mangfoldiggjort materiale til de mange løberem, der ville deltage på et sådant kursus? Vi har godt nok det meste liggende i InDesign, men du finder jo altså ikke noget trykkeri, der kan levere sådan i løbet af et par dage, vel?

Gunvor grinede bare og sagde, at havde han lige løsningen på, for han kendte et trykkeri (digitaltrykkeri) inde på Frederiksberg, der kunne den slags. Jensen Print hedder de – og jeg mente nu nok, jeg havde hørt dem positivt omtalt før. Men alligevel: Få dages varsel til at lave både kursusmapper og materiale?

Fra InDesign til færdigt materiale på 3 dage

Gunvor ringede ind til dem og talte med chefen – Lars. Det endte med, at jeg sad resten af mandagen og gjorde materialet helt færdigt i InDesign, og så blev aftalen ellers, at jeg tirsdag morgen skulle møde op hos Jensen Print kl. 8 med en disk med det hele på.

Det gjorde jeg, og vi startede ud me dn hurtig kop mokka og et rundstykke, hvorefter folkene der gik i gang med at kigge på materialet. Det viste sig, at der var nogle enkelte rettelser af rent teknisk karakter – noget med overlap og sådan noget, men det fiksede de for mig.

Derefter blev de første jobs sendt i RIP, som jeg fik forklaret er den proces, hvor de elektroniske data omformuleres til noget, printeren kan forstå. RIP står for Ratser Image Precessor – så ved du det 🙂

Vi spoler hastigt frem til torsdag eftermiddag ved 15-tiden, hvor de ringede fra Jensen Print, at det hele var færdigt! Jeg troede, det måtte være en fejl, men det var det ikke. Afsted i varevognen til Frederiksberg – og ganske rigtigt: Alt var færdigt, sirligt pakket i kasser, samlet og i en absolut flot kvalitet. Og så var det ikke engang dyrt!

Kurset blev i øvrigt en stor succes, og mange roste de flotte materialer fra Jensen Print.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *