Et smukt nyt stråtag

Vi fik sidste år valgte at købe vores sommerhus, som ligger meget idyllisk ned til det Sydfynske Øhav, var vi godt klar over, at husets stråtag i ganske alvorlig grad trængte til at blive fornyet, og vi opnåede også et ganske pænt afslag i prisen på den konto.

Vi klarede os igennem det første halve års tid med nogle interimistiske løsninger, hvoraf et par store presenninger indgik som en væsentlig del, men for nogle måneder siden gik den ikke længere, og vi måtte se at få fundet en dygtig tækkemand, der kunne påtage sig at lægge et nyt stråtag på vores sommerhus, for taget var så ringe, at enhver tanke om at nøjes med nogle reparationer var helt udelukket.

Vi talte først med en nabo-nabo hjemme på Sjælland, der også har stråtag, og hans så ret nyt ud. Han fortalte så, at hans stråtag faktisk ikke var nyt, men at han benyttede sig af en service, som Sjællands Ejendomsservice står bag: Algebehandling af tag – også stråtag.

Samme dag, som min kone og jeg havde besluttet, at nu skulle det være, mødte jeg tilfældigt vores nærmeste nabo i sommerhuset, og da hans hus også er med stråtag, fik jeg den ide, at han måske kunne henvise mig til en dygtig tækker på Fyn, der kunne påtage sig opgaven. Stråtaget på vores nabohus ser nemlig ud, som om det ikke er særligt gammelt, så det var jo oplagt at spørge naboen, som meget sandsynligt selv havde stået i samme situation som os.

Og det havde han også, kunne han fortælle, for bare et par år tidligere var det også slut med det gamle stråtag på hans hus, så han var også nødt til at få det fornyet. Men han havde været i den situation, at han rent faktisk i sin familie havde en fætter, som driver et tækkefirma et sted i Vestjylland, så han havde helt naturligt kontaktet ham og spurgt, om han kunne være interesseret i opgaven med at lægge et nyt stråtag på Fyn.

Fætteren havde tøvet lidt, fortalte naboen, for den lange afstand fra hans firma og til det sydfynske ville jo være et fordyrende led, så selv om han selvfølgelig godt ville udføre arbejdet til en absolut minimumspris, kunne kørselsudgifterne jo nemt blive så store, at min nabo faktisk ikke kunne spare noget ved at lade sin fætter udføre opgaven.

Men så havde min nabos fætter fået den ide, at han måske kunne bo i sommerhuset et par uger sammen med sin familie, og så kunne han jo lægge nyt tag i den periode, mens familien holdt ferie. Det fandt de hurtigt ud af, og den vestjyske tækkemand kom på forhånd på besøg for at måle taget op, så han kunne få bestilt den rigtige mængde rør til det nye tag.

Det hele var endt med, at fætteren og hans familie havde haft to gode uger i huset, og min nabo havde fået et nyt tag til en favorabel pris. Men den ordning har min kone og jeg nu ikke lyst til at indgå med en, der er en vildtfremmed for os, så vi valgte i stedet at finde en tækkemand på Fyn til at lægge vores nye tag. Og jeg må sige, at det faktisk blev lidt billigere, end jeg på forhånd havde frygtet, men kvaliteten fejler ikke noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *