Flotte indretningsting

Vores ældste søn, Jakob, har i flere år ønsket at blive selvstændig, og nu er han i fuld gang med at starte et firma. Han er uddannet i it-branchen, og nu har han valgt at starte en forretning med alt muligt indenfor it-udstyr. Han har i et stykke tid ledt efter et egnet butikslokale, og dem er der faktisk nok af i vores by, men det har været vanskeligt for ham at finde et lejemål, som han mener sig i stand til at betale.

Nu er det langt om længe lykkedes, idet han har valgt at åbne sin butik i nogle velegnede lokaler ude i byens industrikvarter, hvor huslejerne er langt mere overkommelige end inde i midtbyen. Penge har han ikke så mange af, så han har været på udkig i diverse genbrugsbutikker for at finde nogle billige møbler til indretning af butikken.

Han faldt over en ganske flot receptionsdisk fra et eller andet kontor. Den er næsten så flot som ny, og han fik den dejlig billigt, så han nu skal bruge den som disk i sin butik. Han har også fundet forskellige reoler, som han vil bruge til at udstille sine varer i butikken. De er ikke ens, men hans ide er, at møblementet gerne må være lidt rustikt som en slags kontrast til computerne i butikken.

Ved et tilfælde fandt han også en smart pult, som også er af ældre dato. Den vil han bruge til at demonstrere de forskellige varer for kunderne, for disken i butikken er ikke særligt stor, så den vil han ikke optage, når han for eksempel skal vise en computer frem for en kunde.

Selv har Jakob ikke meget forstand på butiksindretning, men vores svigerdatter har en meget sikker smag med hensyn til den slags, så hun har bistået ham med indretningen, så det kommer til at se så harmonisk ud som muligt.

Hun skal også arbejde i forretningen, for Jakob regner med at skulle bruge en del tid på reparationer i det værksted, han indretter i et baglokale. Men han skal også kunne følge med i de ekspeditioner, hans kone skal stå for. Hun har nemlig ikke specielt meget forstand på it-udstyr, så han skal kunne træde til, hvis en kunde har et teknisk spørgsmål, hun ikke kan besvare.

Derfor har de valgt, at der ikke skal være en lukket dør mellem butikken og baglokalet. I stedet har de købt en pæn rumdeler til at afskærme døråbningen, så Jakob kan sidde nogenlunde ugeneret med sine reparationer.

Det unge pars butik er en del af en temmelig stor fabriksbygning, hvor der er meget højt til loftet. Derfor har de selv sat et træloft op i en passende højde, dels for at give butikslokalet lidt mere intimitet, dels for at rette op på den elendige akustik, der var i lokalet, indtil de satte det nye loft op.

Nu er de snart klar til at åbne forretningen, og vi i familien krydser fingre for, at de kan oparbejde en omsætning, der er stor nok til at leve af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *