Flyttemand Olsen?

En af gutterne i den lille flok, der sætter hinanden stævne til et spil dart hver lørdag eftermiddag, hedder rent faktisk Svend, men han bliver aldrig kaldt andet end Vognmanden. Det skyldes helt naturligt, at han rent faktisk er vognmand, og han har i tidens løb beskæftiget sig med stort set alle former for transport med lastbiler.

Som ung var han langturschauffør og var i den forbindelse væk hjemmefra det meste af en uge ad gangen. Men så blev han gift og skulle have sit første barn, hvorfor han besluttede at søge et andet arbejde, hvor han ikke skulle være væk fra hjemmet flere dage i træk.

Det lykkedes ham også at få et nyt job, inden barnet blev født, idet han fik ansættelse i et flyttefirma i Århus, hvor han og hans kone boede den gang. Han har fortalt, at det i starten var lidt svært for ham at vænne sig til de stort set faste arbejdstider hver dag, men hans kone var glad for jobskiftet, for nu fik hun ham jo hjem hver aften. Og han selv var også godt tilfreds med at kunne komme hjem til kone og barn hver dag i stedet for at skulle overnatte i en lastbils sovekabine.

Det ville nok have været naturligt, hvis hans kaldenavn var blevet ændret til for eksempel Flyttemanden, men selv om Svend jo rent faktisk dengang aldrig havde været vognmand, idet han ikke havde haft eget firma, klæbede kaldenavnet Vognmanden fast til ham.

At han stadig går under det navn i dag, er med tiden blevet helt rigtigt, for nu har han i en del år ejet sit eget firma. For mere end 10 år siden skete der det, at Svends farbror valgte at trække sig tilbage som aktiv. Han havde i mange år drevet et flyttefirma i København: http://www.fragtopgaver.dk/flyttefirma-koebenhavn/ , og han ønskede sig brændende, at Svend ville føre firmaet videre, så det kunne blive på familiens hænder.

Det var jo også helt oplagt, for Svend havde rigeligt med erfaring indenfor den branche, men der var et lille problem med, at hverken Svend eller hans kone havde ret meget lyst til at bosætte sig i København. Men de talte det grundigt igennem, og det var klart for dem, at der ville være en pæn, økonomisk gevinst for dem ved at overtage onklens flyttefirma, så de valgte at takke ja til overtagelsen og flytte til København.

Siden er Vognmandens onkel død, og Svend valgte på et tidspunkt at købe et skrantende flyttefirma i Odense som en udvidelse af forretningen. Det gav også ham og konen anledning til at flytte her til Odense, fordi hans tilstedeværelse ville være nødvendig for at få det nyindkøbte flyttefirma på fode igen. Imens ansatte Vognmanden en af sine medarbejdere som daglig leder af forretningen i København, og det siger Vognmanden selv var et godt valg, for den pågældende har drevet flyttefirmaet perfekt i de år, der nu er gået, og Svend er vistnok en ganske holden mand i dag, hvilket han dog aldrig selv taler ret meget om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *