Narkotikatest fra Ferle

Ingen dope her

Sportslige præstationer og misbrug af euforiserende stoffer hører bare ikke sammen! Aldrig! Det er jo noget, de fleste normalt begavede mennesker ved, men der er desværre en stigende tendens til at acceptere viss eformer for euforiserende stoffer som stuerene og helt OK at tage. Det er især hash (cannabis), jeg tænker på her.

Rute 21 løbet har ikke plads til den slags – på ingen måde og aldrig nogensinde. Derfor benytter vi konsekvent at lade folk teste, inden de sendes ud på et løb som dette. Og vi har allieret os med et dansk firma med speciale i narkotest: Ferle

Vi vil ganske enkelt ikke acceptere, at vores løbere ikke er rene i krop og sjæl, når de repræsenterer os i idrætsudøvelser. BASTA!

Cannabis / Hash test

Vi fanger jævnligt både mænd og kvinder, der har rester af diverse rusmidler i blodet – desværre. Det mest almindelige, vi ser, er hash, og der er en tydelig trend til, at flere og flere såkaldt “almindelige mennesker” ryger eller spiser hash jævnligt. Unægteligt stupidt når vi nu ved med sikkerhed, at det er skadeligt fro især hjernen og indlæringsevnen.

Vi bruger hash test, når vi har selv den mindste mistanke, og det er jo nemt at teste, som du kan læse her: http://www.ferle.dk/hash-test/

THC

Det er THC, der er det rusgivende stof i hash, og det medfører ofte psykoser hos misbrugeren. Det er THC, der kan spores, og heldigvis kan vi spore misbruget i op til adskillige dage efter sidste indtag.

Seneste nye på markedet er “Spice”, der er et syntetisk fremstillet stof, der er designet til at give samme rus som THC – altså som hash / cannabis.

Det skræmmende ved Spice, der også er kendt under navnet K2, er, at det medfører en voldsomt større risiko for psykoser hos dem, der indtager det. Dette synes dog ikke at skræmme tumperne fra at bruge det. Heldigvis har FErle også en test, der kan afsløre K2 hos folk.

2014-07-07_13-50-26

Vi fanger desværre hyppigere og hyppigere misbrugere af Spice. Og vi har også set de første eksempler på psykoser hos dem. En umådeligt trist udvikling, som vi håber vil vende snart.

Hvordan ser DU på den slags misbrug? Og har du retningslinjer for det i relation til din arbejdsplads, sportsklub m.m.? Lad os høre – debatten om dette emne er faktisk vigtig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *