Kattelem – Giv dig selv og dit kat frihed

Der er ikke nogen tvivl om at en  kattelem giver både katten og dig selv en hvis frihed, specielt om natten kan det være trættende at stå op og lukke katten ind og ud, men også når der ikke er nogen hjemme i hus eller lejlighed kan en kattelem give katten mulighed for alligevel at komme ind og ud.

En kattedør kan gøre din kat renlig

Mange katte har i dag en kattebakke, men den er faktisk slet ikke nødvendig. Det er nemlig sådan, at katte, ligesom hunde, har mulighed for at være renlige. Nu kan man godt argumentere for at katten er renlig hvis bare den benytter kattebakken, og det er da heller ikke forkert at tænke sådan, men den kan faktisk blive så renlig, at den kun besørger udendørs.

Det kræver naturligvis en hvis indsats at nå dertil, og det er her en kattedør kan være med til, at lette processen. Det siger jo næsten sig selv, at kattelemmen giver katten adgang til haven uden man behøver være tilstede og det alene gør det nemmere for katten at være renlig.

Kattelem med chip

En chip styret kattelem er uden tvivl fremtidens kattedør. Det unikke og gode ved en kattelem med chip, er at katte får sin egen nøgle til huset, faktisk kan låsen på lemmen styres af den chip som katten kan få indsat som sporing hos dyrelægen. På den måde fungere chippen både som nøgle, og som sporing af ejeren af katten. Hvis man ikke ønsker sit kat chippet medfølger der til fleste sæt også et halsbånd med en chip i, det kan katten så bruge i stedet for en “indbygget” chip. Det er smart! Her er en gammel, men alligevel interessant debat tråd om emnet.

Kattelem med magnet

En magnet styret kattedør er på niveau med en chipstyret, der er dog et par forskelle. Der er ulemper og fordele ved modellen. Nogen af de stærkeste brand på markedet er nemlig uden strømforsyning, den strøm der skal laves kommer fra det magnetisk felt der dannes når de 2 magneter nærmer sig hinanden (Kattens magnet og den magnetlæser der sidder i kattelemmen). Det er smart teknologi, ulempen er at katten skal have sin magnet i et halsbånd, og dermed er der også en chance for at katten taber magnet / halsbåndet.

Almindelig kattedør

Nu har du fået et kort indblik i hvad der findes af tekniske muligheder for kun at lukke dine egne katte ind, men der findes også den mere traditionelle mulighed, hvor der ikke er nogen styring på hvilke katte der kommer ind, men kun på om kattedøren er åben eller lukket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *