Murerarbejde

Min søster Jette har humørmæssigt været temmelig langt nede i det seneste års tid. Det skyldes, at hendes ægteskab gik rigtig skidt, og det endte også med, at hun besluttede sig for at forlade sin mand, som hun kun havde været gift med i seks år.

Jettes mand er uddannet som murer, og han havde et virkelig godt job, da de blev gift og de efterfølgende år. Han tjente rigtig gode penge, fordi han havde fået en aftale med sin mester om, at han udelukkende skulle arbejde på akkord, og da han åbenbart var meget dygtig og hurtig til sit arbejde, skæppede det fint i kassen.

Det gik også i starten godt med ægteskabet, men så fandt Jettes mand ud af, at han ville være selvstændig, fordi han mente, at han så kunne tjene endnu flere penge. Han etablerede sig som murer i Nordsjælland – se mere her, hvor de bor, og i starten fik han fuld opbakning fra Jettes side.

Men det skulle vise sig, at ægteskabet kom til at drukne i succes. Jettes mand fik nemlig masser af arbejde, og han var åbenbart helt forblindet af ønsket om at tjene mange penge, så han var tilbageholdende med at ansætte medarbejdere og valgte i stedet at knokle i op til 16 timer i døgnet.

Det blev hurtigt for meget for Jette, der stod alene med husholdningen og børnene ved siden af sit eget job som kontorassistent. Hun bad mange gange sin mand om at skrue ned for blusset, men han var hverken til at hugge eller stikke i. Så længe der er murerarbejde nok, så skal jeg nok klare det, svarede han bare.

Så valgte Jette at forlade ham sammen med børnene, men det blev en hård tid for hende, for inderst inde savnede hun sin eksmand, men hun gjorde sig klart, at hun ville savne ham lige så meget, hvis hun vendte tilbage til ham, for han var jo aldrig hjemme.

Men nu er det hele vendt på hovedet, fortalte hun forleden dag, da vi snakkede sammen i telefonen. Hun har nu fundet sig en ny kæreste, som ret beset er en mand, hun har kendt perifert i en del år, fordi han i sin tid var kollega til Jettes eksmand.

Han er murer i København, og for noget tid siden var Jette løbet på ham ved en ren tilfældighed. Hun havde mødt ham på gaden udenfor sin arbejdsplads, hvor han var i fuld gang med sit arbejde. Det var sådan, at den bygning, hvor Jettes arbejdsplads har til huse, i et stykke tid havde været igennem en omfattende istandsættelse, og noget af det sidste i den forbindelse var en grundig facade renovering, som var et stykke arbejde, Jettes nye kærestes arbejdsgiver havde fået entreprisen på.

Jette og hendes murer var faldet i snak, og det gik op for Jette, at han også var fraskilt, og så gik der ikke længe, før de mødtes ofte, og nu er de altså kærester og har det godt sammen, så jeg glæder mig meget på Jettes vegne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *