Når lån er smart

I min familie har vi altid været yderst forsigtige med at stifte gæld, og devisen har altid været noget i stil med: “Spar op, før du køber”. Det er indiskutabelt en sund holdning, og den har jeg båret med mig altid. Men for ikke så længe siden fik jeg faktisk et mere nuanceret syn på det med at låne penge online som man gør det på for eksempel trygt.dk

Det startede med et lån til en scooter

Min nevø Michael og hans kæreste gennem mange år – Joan – har aldrig haft særligt mange penge at gøre godt med. De har ikke gæld, men de har heller ikke noget videre sparet op – faktisk nærmest ingenting. Derfor var det tæt på en katastrofe, da Joan fik stjålet sin scooter. Og jeg behøver næppe fortælle, at hun ikke havde den forsikret, vel? Sådan er de to hundehoveder bare 🙂

Noget skulle gøres, og de for rundt i byen til alle forhandlere af scootere for at finde en ny, for Joan var og er afhængig af den for at komme på arbejde. En forhandler havde en helt ny scooter, som han kunne sælge til dem for 16.000 kroner, hvilket er reelle 6.000 kroner under normalprisen. Den lave pris skyldtes, at det var en demo, der havde et par små og helt ubetydelige ridser – og omkring 70 kilometer på triptælleren.

De havde 6.000 kroner at gøre godt med, så der manglede jo 10.000. De kunne selvfølgelig have købt noget gammelt brugt skrammel, men de vidste jo godt, at det ville koste kassen i reparationer fremover. Og tilbuddet om at spare hele 6.000 kroner på en helt ny scooter var jo voldsomt fristende.

Lån af 10.000 var det billigste

Problemet med scooteren på tilbud var, at den ville ryge i en fart. Det er jo klart, når man betænker den enorme besparelse.

For en gangs skyld var de to hundehoveder smarte, og de satte sig ned og eftersøgte nettet for de såkaldte kviklån. De fandt et gratis og rentefrit kviklån < her, og der lånte de 10.000 kroner. Det viste sig så ikke at være helt gratis, fordi det var 10.000 kroner, de skulle låne. Men de var smarte og regnede den ud, og ved lidt kalkulation fandt de frem til, at de kunne betale tilbage på 6 måneder, hvorved deres samlede udgift til renter og andet snavs løb op i 2.340 kroner alt i alt.

Nu så deres samlede regnestykke således ud:

Normalpris for scooteren: 22.000 kroner

Besparelse ved køb her og nu: 6.000 kroner

Omkostninger til at låne, så de kunne slå til: 2.340 kroner

Nettobesparelse i alt: 3.660 kroner!

Det giver jo god mening, ikke? Udne at have lånt de 10.000 kroner og betalt godt for det i renter, havde de ikke kunnet slå til her og nu. Og scooteren SKULLE de jo have. I stedet for at spare 6.000 kroner har de så sparet 3.660 kroner, hvilket jo stadig er en dygtig besparelse.

Måske er det OK at låne penge

Det har da givet mig stof til eftertanke – for det regnestykke holder jo altså vand! Og internettet bugner jo af tilbud på lån af alt fra reelt 100 kroner til 400.000 kroner. Det er i flæng steder som kviklaan-info.dk, hadstenbank.dk og lån-og-spar.dk der er de bedste steder at finde og sammenligne tilbud på lån. Og glem alt om almindelige banklån, der kan tage alt for lang tid at få – hvis man da overhovedet kan få et banklån. Tag for eksempel et kig på området “hurtig lån” – der er jo adskillige, hvor man får svar på sekunder. Helt bogstaveligt!

Hmmm – jeg har fået lidt at tænke over der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *