Nethindeløsning før et vigtigt løb

To måneder før mig måske vigtigste løb nogensinde skete det, der bare ikke MÅTTE ske: Jeg fik en skade. Og vel at mærke en skade i mit ene øje, der af uransagelige årsager førte til en mere alvorlig tilstand: Nethindeløsning! Jeg anede ikke mine levende råd, og det påvirkede i øvrigt mit syn på højre øje værre og værre for hver dag. Noget måtte gøres, men det offentlige sygehusvæsen er jo helt ubrugeligt, når det gælder om at få noget gjort i en fart.

Privathospital

Jeg konfererede med både min praktiserende læge, mit teams holdlæge og nogle gode venner om, hvad der skulle ske. Og vi opsøgte informationer om øjenlaser operation- se mere her – efter vi fandt frem til, at laser kunne være vejen til en hurtig heling af min nethindeløsning.

Nu er det jo ikke fro sjov med sådan en øjenoperation, så jeg valgte klart det mest vel renommerede øjenhospital, jeg kunne finde – et sted med stor erfaring i alt fra grå stær over grøn stær til LASIK og såmænd også kosmetiske øjenoperationer. Afsted til en konsultation på Øjenhospitalet Danmark i Hellerup! Og det vel at mærke uden ventetid – i modsætning til øjenlæger i det offentlige system, der har lange, lange ventetider.

Fed modtagelse – super service og yderst tillidsvækkende hele vejen rundt. Og så ellers ind til øjenlægen:

Øjenlæge med forstand på nethindeløsning

Det geniale ved sådan et privat hospital / øjenklinik er jo netop specialisering. Og i dette tilfælde betød det, at jeg kom direkte til en øjenlæge med speciale i nethindeløsning. Han arbejdede i øvrigt også med grå stær operationer.

Super effektiv undersøgelse og ikke så meget pjat – diagnosen stillet og en plan var lagt, inden der var gået en halv time. Laseroperation var valget i første omgang. Som lægen forklarede mig, er en laseroperation ofte tilstrækkelig og langt at foretrække for et decideret kirurgisk indgreb.

Operation for nethindeløsning

To dage senere var jeg på briksen for at få min laseroperation, og jeg indrømmer gerne, at jeg var hamrende nervøs. Jeg vidste jo, at en nethindeløsning i værste fald kunne koste mig synet på det øje. Men både sygeplejersker og læge var så rolige og kompetente, at jeg bare gav mig selv hen i deres kyndige hænder.

Og det lykkedes! YES!!!! Efter få dage var jeg til en efterundersøgelse, og resultatet var ovenud tilfredsstillende, sagde lægen. Og jeg kunne jo kun være enig, for mine symptomer var ganske og aldeles væk.

Det vigtige løb

Det skal da med i historien, at jeg stillede op til løbet – og at jeg kom ind på en femteplads, hvilket var bedre, end jeg havde turdet håbe på endda FØR jeg fik diagnosen nethindeløsning.

Tak – KÆMPE TAK – til Øjenhospitalet Danmark, dygtige læger og søde og forstående sygeplejersker 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *