Reducer dit varmebudget med fx en varmepumpe

I mens sommeren står højt over landet er det tid til at planlægge og overveje vinterens forberedelser. Nogen af de overvejelser man hvert år bør gøre sig, er om ens varmeudgifter i større eller mindre omfang kan nedbringes.

Der er der mange måder man kan gøre på, og det vil være omstændigt at komme omkring dem alle sammen så her kommer et godt bud på 3 muligheder.

Varmepumpe

Tiden er helt sikkert med varmepumperne. I dag ser vi på det markedet den ene kvalitetsprodukt efter det andet. Fordelen ved et varmepumpeanlæg er, at de i dag kun bruger ca. 1/3 el for at opvarme samme areal som de kilder man normalt sammenligner med. Faktisk er fx luft til luft varmepumperne i dag så effektive at de nemt kan erstatte både olie og gas fyr i en større villa.

Luft til luft varmepumper er i dag dem der er mest udbredt, men luft til vand systemer og jordvarmeanlæg vinder mere og mere frem. Specielt ved nybyggeri er Jordvarmen fx særdeles interessante, fordi grunden alligevel er gravet mere eller mindre op, og der er derfor ikke nogen græsplæne der skal gennemrenoveres efter opgravning. En smart detalje som ikke så mange kender til, er faktisk at man via sin tyverialarm, hvis man altså har sådan en, kan fjernstyre sin varmepumpe. Det kræver selvfølgelig at du beder din tyverialarms installatør om at koble de 2 anlæg sammen.

Du kan læse mere om varmepumper på varmepumpe-guide.dk

Isolering

Isolering er den oplagte måde at optimere varmebudgettet på, hvis du altså i dag har en dårligt isoleret hus. Der er lidt forskellige ting du kan optimerer på, og prisen variere også en del. For at starte fra toppen, så stiger varmen som bekendt op af, det betyder også at isoleringen omkring loftet skal være på plads. I dag siger man at et godt isoleret loft har 350-400mm isolering.

Hvis du allerede har den mængde af isolering på loftet, så skal du overveje om der kunne være en ide at optimere ydervæggene. Mange ældre huse har fx et hulrum i husets vægge. Nogen gange kan rummet være isoleret, og her ser man ofte på ældre huset at isoleringen enden er dårlig eller er faldet sammen.

Kombiner med brændeovn

De fleste ved det, og mange har allerede gjort noget ved det. Der er penge at spare hvis man opvarmer med brændeovn. Hvis man i dag opvarmer huset med el, olie eller gas så er min vurdering at man allerede i løbet af første år vil kunne tjene investering på en brændeovn hjem igen.

Hvis du allerede har en brændeovn, så er det mulighederne for at sænke brænde budgettet du skal fokusere på, det kan fx gøres ved selv at hente det i skoven, eller måske nøjes med at få det leveret i klodser som man så selvflækker. Der er i hvert fald mange penge at spare hvis man får brændet leveret flækket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *