Muligt emne til navle piercing?

Sikre piercinger

I mit arbejde som praktiserende læge støder jeg helt naturligt tit på problemer hos patienterne, som de sagtens kunne have undgået, hvis de havde passet lidt bedre på med, hvad de udsætter deres krop for. Men jeg er aldrig forarget, selv om en patient måske har opført sig direkte tåbeligt og efterfølgende støder ind i problemer i den anledning.

Ofte får jeg spørgsmål om, hvorvidt det offentlige sundhedsvæsen vil betale for fjernelse af tatoveringer, og i den slags tilfælde kan jeg ikke lade være med at tænke, at vedkommende jo har glemt at tænke sig om, da tatoveringen blev lavet, hvilket i mange tilfælde sker i en brandert, og tatoveringen bliver ofte udført af uprofessionelle plattenslagere.

Men der er andre tilfælde, hvor jeg undrer mig mere over, at patienten er gået med til at skæmme sin egen krop med noget, som er tænkt som en udsmykning. Det er faktisk ikke så få yngre kvinder, jeg har i min konsultation, der kommer med problemer, der er opstået som følge af intimpiercinger.

Jeg er ikke forarget over, at en ung kvinde vælger at udsmykke for eksempel sine skamlæber med ringe eller en anden form for piercing smykker, men det irriterer mig, at folk i ubetænksomhed får den slags udført under forhold, der for eksempel ikke er ordentligt hygiejniske. Så sker der nemlig ofte det, at der opstår en infektion omkring selve piercinghullet, og sådan en kan være meget generende for patienten.

I det hele taget bør man være varsom med, hvem man lader udføre en piercing på sig – uanset hvor på kroppen, det handler om. Det er altså en tillidssag at lade nogen lave huller i huden, og jeg vil generelt varmt anbefale, at man i hvert fald ikke kaster sig ud i sådan noget i forbindelse med, at man selv har drukket alkohol. For dømmekraften er som bekendt ikke på fuld højde med det normale, når man har drukket, og bortset fra den helbredsmæssige risiko er der også ofte problemer med, at man fortryder sådan en piercing.

Det mest almindelige er naturligvis en ørepiercing i øreflippen, som masser af kvinde i alle aldre får udført. Det er heldigvis også noget af det mindst komplicerede, og skulle der alligevel opstå en smule betændelse i forbindelse med piercingen, kan det i næsten alle tilfælde klares med en ganske almindelig, antibiotisk salve.

Lidt større problemer oplever jeg af og til i min praksis, når det handler om en piercing i den lille bruskplade umiddelbart foran øregangen. Her gennembores den lille bruskplade og huden udenpå, så der kan placeres et lille smykke på den udvendige side af den. Den slags hedder en tragus piercing, og med sådan en skal man være lidt mere varsom, fordi hullet i den lille bruskplade godt kan give gener efterfølgende. I de fleste tilfælde er de dog ganske harmløse og fortager sig af sig selv i løbet af ret kort tid.

Men generelt er jeg ikke tilhænger af, at man får lavet huller i sin krop for at kunne bære specielle smykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *