Skab en sundere hverdag ved at justere på de gamle vaner

Vaner er svære at bryde med. Det gælder uanset, om de er dårlige eller gode. Man siger, det tager 21 dage at bryde eller opbygge en vane, og derfor er det utrolig vigtigt, at man er vedholdende, hvis man ønsker at gøre en af tingene. Når det så er sagt, virker det alligevel som om, at det er de dårlige vaner, der er sværest at bryde og de gode, der er sværest at opbygge. Men selv babyskridt er et skridt i den rigtige retning, og det er det, der tæller i sidste ende, og det er netop derfor, at det gælder om at holde ved. Særligt en form for vane er der rigtig mange, der gerne vil skabe, og det er dem, der er forbundet til sundhed. Af den grund vil der i denne artikel blive givet lidt ideer til, hvordan du skaber dig en sundere hverdag ved blot at justere på gamle vaner.

Drop cigaretterne

Den første vane, som du bør justere på, er dine rygevaner – dette gælder selvfølgelig kun, hvis du er ryger. Cigaretter er både dyre og usunde, og det burde være grund nok til, at du burde føle, at der trænger til at ske en ændring på det område.

For at sætte det i perspektiv vil vi blot nævne, at med et cigaretforbrug på en pakke om dagen svarer til 14.600kr om året. Det er altså mange penge, som du kan spare. Du vil desuden opleve, at det ikke kun er pengepungen, der er blevet gladere, men også din krop. Rygning ødelægger nemlig din fysiske form og generelle processer i din krop.

Det kan være svært at stoppe med rygningen, fordi det bliver mere end en vane; det bliver en afhængighed. Dog er det altså muligt at stoppe, det kan bare være lidt af en kamp. For at dæmpe rygetrangen lidt kan du blandt andet forsøge dig med den e-cigaret. Du kan finde dem online på www.danskecigaret.dk. En e-cigaret er uden tvivl et skridt i den rigtige retning, da den både er sundere og billigere i drift.

Tænk over kosten

En anden vane, som du kan justere på, er din kost. Alle har en træng til sukker i ny og næ, og det er helt okay at mætte den trang – men i begrænsede mængder og med måde. Det vil sige, at du ikke skal give efter for den trang, hver gang den melder sig, og hvis du absolut vil have en eller anden form for snack, så vælg et sundere alternativ. Dem er der rigelige af. Søg eventuelt på nettet. Her vil du helt sikkert finde gode ideer.

Kør mindre bil

Den tredje vane, som vi vil komme ind på, er hvor meget du bevæger dig om dagen. Rigtig mange har den ide, at de altid skal bruge bilen, også selvom destinationen er få kilometer væk. Det er denne ide, der skal kasseres. I stedet for altid at benytte bilen, er det en rigtig god ide at finde cyklen frem. Hvis du gør det, kommer du både til at spare penge, skåne miljøet og give din krop nogle sundere vilkår. Selvom det kan være hårdt at cykle, så vil du før eller senere kunne mærke, at din krop er dig taknemlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *