Skiltefirma

Skilte i Hovedstaden

Det var hyggeligt og forfriskende at møde en gammel kollega fra mine unge år, da jeg i et par år arbejdede i et glarmesterfirma for at tjene penge til mine planlagte studier i udlandet. Den gang for nu godt 15 år siden arbejdede jeg tæt sammen med Svend Erik, og vi sås også i fritiden, for han er en hyggelig fyr og en god kammerat.

Og så mødte jeg ham tilfældigt i går, og vi satte os ind på en cafe for at genopfriske gamle minder. Da jeg spurgte, hvad han laver nu, svarede han med et smil, at han skam var gået til filmen, men han skyndte sig nu at forklare, at han ikke ligefrem var blevet skuespiller, men at han i stedet havde oprettet sit eget firma, der som speciale har montage af film på ruder. Faktisk ikke kun det – det er er 100% skiltefirma i København, han har startet.

Han behøvede egentlig ikke at forklare nærmere, for i min tid som ansat hos en glarmester havde jeg selvfølgelig også en del med den slags at gøre, og jeg huskede svagt, at Svend Erik faktisk var en af firmaets dygtigste til at montere solfilm og andre typer film på vinduer. I betragtning af Svend Eriks evner på dette ret vanskelige arbejdsområde overraskede det mig slet ikke at høre, at han nu har udnyttet sin kunne til at etablere eget firma.

Han fortalte mig i øvrigt også, at de materialer, man arbejder med i dag, er betydeligt nemmere at have med at gøre end de film, vi arbejdede med den gang for godt 15 år siden. Kan du huske, spurgte han, hvordan vi bøvlede med de tynde film, når de skulle sættes på ruderne. Og det kunne jeg helt sikkert, for det var noget, vi arbejdede meget med, idet vores glarmesterfirma den gang nok var den største leverandør af solfilm i København.

Markedet for den slags er i øvrigt vokset betydeligt siden den gang, vi arbejdede sammen, fortalte Svend Erik. Bevidstheden omkring arbejdsmiljø er betydeligt større i dag, så der er rigtig mange virksomheder, der får sat solfilm på vinduer for at sikre sig mod, at der bliver ubehageligt varmt på medarbejdernes arbejdspladser.

Og man er også blevet mere bevidst om sikkerheden, fortsatte Svend Erik. Jeg kan i hvert fald ikke huske, at vi den gang skulle ud at montere sikkerhedsfilm på glas nogen steder, men i dag er det faktisk en ganske stor del af mine leverancer. Virksomhederne vil med sikkerhedsfilm sikre sig mod, at der flyver glassplinter rundt i rummene, hvis en rude bliver smadret.

I øvrigt har jeg en lille bibeskæftigelse for en virksomhed, der fremstiller folie med reklametekster til at sætte på vinduer. Det er jo ret almindeligt, at forretninger vælger at få monteret tekst på vinduer for at reklamere med forskellige tilbud, og så er det, at den virksomhed, der fremstiller disse folier med reklametekst, vælger at lade mig udføre selve montagen. På den måde kan de være sikre på, at det bliver gjort ordentligt, og de slipper desuden for at skulle uddanne en medarbejder i den specielle disciplin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *