Stilladsudlejning – smart løsning

Der findes mange måder at angribe en arbejdsopgave, som involverer et godt og solidt stillads. Man kan vælge at indkøbe et stillads og selv sørge for det hele. Eller man kan vælge at finde et firma, der specialiserer sig i stilladsudlejning og dermed finde en samarbejdspartner – i større eller mindre grad – som sørger for det praktiske vedrørende stilladset.

Skal I bruge et stillads til en arbejdsopgave, er der et par åbenlyse ting, I bør overveje:

  • Skal I købe et stillads?
  • Skal I leje et stillads?

Køb af stillads

At købe et stillads stiller krav til jeres lagerplads, da I efterfølgende får behov for at opbevare stilladset i kortere eller længere tid mellem arbejdsopgaver. Samtidig skal I påregne tid til opsætning, nedtagning og ikke mindst transport af stilladset til og fra byggepladsen. Det kan betyde nogle logistiske udfordringer og dermed skal I kunne løfte opgaven effektivt, hvis I vil undgå frustrationer.

Leje af stillads

At leje et stillads bevirker, at I slipper for at opmagasinere stilladset mellem opgaverne. Hos nogle stilladsudlejere er det muligt at bestille hele pakken. Det betyder at I ikke skal tænke på

 

  • transport af stillads til og fra byggeplads
  • opstilling af stillads på byggeplads
  • nedtagning af stillads

 

Ovenstående sørger udlejer for, så jeres medarbejdere kan møde op på byggepladsen og gå direkte i gang med arbejdsopgaverne. Det sparer jer kostbar tid og er ofte en billigere og uden tvivl mere effektiv løsning end at opsætte stilladset selv.

 

De danske krav til stilladser højner sikkerheden

Som med alt andet i Danmark er der naturligvis regler for og krav til stilladser. Lejer I stilladset, slipper I i store træk for at skulle sætte jer ind i lovgivningen på området. Det vil en god udlejer utvivlsomt have 100% styr på.

 

Se også hvad Wikipedia skriver om stilladser

 

Her i landet skal stilladser fastgøres, ligesom der skal være både knælister og fodlister. Begge er med til at højne sikkerheden. Knælisterne forhindrer at arbejderne falder ud over stilladskanten og fodlisten kan stoppe værktøj fra at falde ned. Det er decideret livsfarligt, hvis der pludselig regner værktøj ned fra nogle etagers højde. De færreste af os har lyst til at have hammer og den slags ting flyvende om ørerne.

 

Lav dit forarbejde og find en god stilladsudlejer

Skal du finde en samarbejdspartner vedrørende stilladsudlejning, er det næppe nogen overraskelse at jo mere research og jo flere tanker du gør dig om det, desto større bliver din tilfredshed. Stil spørgsmål til stilladsudlejerne, så du ved, hvad du får for pengene og slipper for kedelige overraskelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *