Glade studenter

For knap tre år siden valgte vi i vores familie at holde en uges lidt alternativ sommerferie. Det kom sig af, at en af mine gamle venner, Henning, som jeg har kendt siden skoletiden, har etableret sig i en landejendom en halv snes kilometer udenfor byen med en temmelig ny form for forretning, idet han udlejer hestetrukne prærievogne til familier, som så i adstadigt tempo kan køre rundt på landevejene fra den ene campingplads til den næste.

Hans forretning går faktisk strygende, og vi valgte så at prøve den form for ferie. Det var nu ikke lige vores livret – vi er vist for mageligt anlagte til den slags, men vi fuldførte da den uge, vi havde bestilt.

Da jeg så i den efterfølgende vinter påtog mig opgaven med at finde et egnet transportmiddel til den traditionelle studenterkørsel med vores datter og de øvrige i hendes klasse, tænkte jeg straks på disse prærievogne, som Henning har en hel del af. Jeg syntes, det kunne være festligt med hestetrukne køretøjer i stedet for en eller anden lastbil, der er indrettet til formålet. Da jeg selv blev student, foregik den slags altid i en vogn med et par heste foran.

Så jeg kontaktede Henning for at høre om mulighederne, og det var han meget interesseret i. Vi var enige om, at sådan en prærievogn er for lille til en hel klasse på 24 unge mennesker, men to vogne ville være passende til sådan en kørsel med studenter: http://studentkørsel.dk/

Normalt er der en presenning af tykt lærred spændt ud over nogle buer på disse prærievogne, men de er nemme at afmontere, forklarede Henning, og han lovede at levere vognene udsmykket med grønt løv og lidt blomster ind imellem.

På forhånd havde jeg undersøgt, hvad det normalt koster at hyre en lastbil til formålet, så jeg blev glædeligt overrasket over den pris, Henning foreslog, for der var reelt lidt penge at spare på det budget for klassens eksamenskørsel, som jeg var blevet præsenteret for.

Det vakte stor jubel blandt vores datters klassekammerater, da de fik at vide, at de på dagen for den sidste eksamen skulle ud at køre i hestevogn. Der er ingen tvivl om, at det for langt de fleste af dem var første gang, de skulle prøve det, men de var faktisk ellevilde ved tanken om det, hvilket nok hænger sammen med, at mange forældre har fortalt de unge om, hvordan det stort set altid var hestevogne, man blev kørt rundt i, dengang de selv blev studenter.

Det blev også til et vellykket arrangement for Henning, for han fandt ud af, at der generelt er et marked for forskellige typer af festkørsel, så han valgte at foretage en mindre ombygning af sine prærievogne, så det blev lettere og hurtigere for ham at ombygge dem til festkørsel.

På den måde har han fået et nyt nicheprodukt i sin forretning, og det passer ham fint, da prærievognene normalt kun bliver udlejet til feriebrug i et ret begrænset antal uger i højsommeren, så han har opnået en øget omsætning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *