Tæpperens

Det er ulækkert at tænke på hvor meget snavs og skidt, der må have siddet i de store tæpper på mit job. Nu er de endelig blevet rene, og lad mig bare sige at det var en tæpperens, der i den grad var tiltrængt.

I de 6 år, jeg har arbejdet på kontoret, har der aldrig før været tænkt på tæpperens – overhovedet. Rensning af tæpper var bare ikke noget, vi spekulerede på. De blev jo støvsuget flere gange om ugen, så var det vel fint, tænkte vi.

Det var først, da flere af os begyndte at tale om, at vi faktisk meget tit havde hovedpine sidst på dagen, at min nye kollega kom til at spørge, hvornår vi sidst havde fået foretaget en tæpperens. Det havde vi så aldrig. Det var pinligt, at ingen af os havde tænkt på det før, men ansvaret var ikke rigtigt nogens.

Chefens sekretær har i alle årene, jeg har været der, sørget for at bestille rengøring, men ingen havde nogensinde foreslået, at vi skulle have lavet en grundig tæpperensning af de mange faste tæpper vi tramper rundt på hver dag.

I alt er der vel 300 kvadratmeter tæpper på begge etager i firmaet, og vi er mange, der har svinet dem til i årevis. Jeg tror ikke, det kan være sundt for indeklimaet, så jeg var glad, da vi endelig fik bestilt en tæpperens hos Aarhus Rengøringsselskab.

Selve tæpperensningen tog ikke lang tid, men maskinen, der foretog en grundig tæpperens, kom alligevel i dybden. Det kunne vi tydeligt se, da vi fik lov at kigge på det beskidte vand, der kom ud af maskinen.

Egentlig kan man ikke ligefrem se, at tæpperne nu er renset. Jo, der er da forsvundet nogle pletter, men ud over det er der ikke nogen ændring at se. Jeg havde troet at en tæpperensning måske ville friske farven på tæppet lidt op, men OK, det er nok svært at friske et musegråt tæppe op. En tæpperens plejer at gøre farverne friskere, fortalte ham, der stod for vores rens af tæpper.

Indeklimaet er blevet bedre, efter vi fik foretaget rensning af tæpper. Flere af os har mærket at hovedpinen er blevet mindre eller helt er forsvundet. Det siger jo egentlig også sig selv, når man ved, hvor meget gammelt støv og snavs kan påvirke ens helbred. I 6 år havde møget fået lov at sidde og putte sig, indtil vi kom i tanke om, at en tæpperens nok ville være smart. Det siger lidt om, hvor god kvalitet tæppet er, for det holder stadig og kan nok gøre det i mange år, nu, hvor det har fået en tæpperensning.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange steder folk sidder ligesom os – med hovedpine – fordi de heller ikke har fået foretaget en tæpperens i deres kontorlokaler i årevis. Rensning af tæpper burde da være en fast del af vedligeholdelsen af alle kontorlokaler, hvor der er faste tæpper.

Jeg er selv begyndt at overveje, om vi skal bestille tæpperens derhjemme. Selvom vi ikke er lige så mange, der går på tæpperne derhjemme, vil en tæpperensning kunne fjerne alt det gamle støv og skidt, som hundene ikke kan undgå at slæbe med ind. Jeg tror desværre ikke, jeg får det hele op med støvsugeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *