Transport af hunde

De fleste hundeejere elsker deres dyr højere end noget andet venskab, og det er heller ikke uforståeligt. Det er dog uforståeligt, hvordan mennesker nogle gang investerer deres penge, og dette kan især ses hos nye ejere af hunde, som ønsker at tage deres dyr med på ferie.

Man ser tit, hvordan hunden får lov at boltre sig frit i bilen, ud over at det er ganske uforsvarligt, så er det heller ikke specielt godt for hunden – som bekendt for de fleste, er det jo usundt for hunden at stikke hovedet ud af bilruden, da de små partikler der findes i vinden og rammer dens øjne, kan forårsage mere skade end gavn. Så selvom hunden synes det er sjovt og mærkeligt – er realiteten noget ganske andet. Kort sagt så bør huden under transporten være placeret i bur, det kan du læse mere om her.

Rigtig størrelse fra starten

Når du shopper transportbur er det vigtigste du kan gøre, at få den rigtige størrelse. Der er mange forskellige modeller, nogle i plastik, andre i metal, og nogle fusionerer begge dele. De fleste bure er meget åndbare, og beregnet til at holde hunden afkølet og ikke ophedet. Men, når det så er sagt, er størrelsen på buret relevant. Hvis du arbejder under et budget, så er tommelfinger reglen at købe et transportbur, som den udvoksede hund kan passe i. Det vil sige at det er for stort for den lille hvalp, men når den bliver større, vil det komme til at passe rigtig fint.

Jo tidligere du rejser med hunden på denne måde, jo mere tillid vil den lægge i buret, og jo mere vil den være klar til at prøve lykken igen – antaget rejsen selvfølgelig gik godt fra første færd. Sørg for, at hvis du transporterer en hvalp, at du lægger bløde genstande og måske legetøj i buret, som den kan hygge sig med.

Ligesom mennesker vil hunde jo gerne stimuleres, og ligesom børn er en rejse på bagsædet ufatteligt kedelig – derfor går legetøj rigtig langt. Men lad være med at overgøre det, målet er jo hunden skal sove for det meste, og det gør den ikke hvis den altid vækkes af legetøj som rutsjes ind i hunden igen og igen.

Læs her hvordan du sikkert og nemt kan placere hunde i et transportbur: http://transportbur.org/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *