Underslæb og hvidvaskning

Det er egentlig fantastisk, at hun har kunnet bedrage en hel verden gennem så mange år, var min kone og jeg enige om, da vi havde læst historien om en temmelig kendt erhvervskvinde, som for nylig blev afsløret i at have begået en lang række ulovligheder, og som derfor nu sidder varetægtsfængslet og venter på en ganske omfattende retssag.

Hun har bestridt flere forskellige topposter i erhvervslivet, og hun har åbenbart haft held til at skifte til et nyt job, hver gang hun har følt, at jorden var ved at brænde under hende. Men så for ikke så længe siden fandt det firma, hun var øverste chef for ud af, at hun stille og roligt havde tilegnet sig ganske betydelig summer via forskellige former for bedrageri overfor firmaet.

Det var foregået på en i øvrigt ret udbredt måde, nemlig ved selv at skrive nogle fiktive fakturaer, og da det var hende, der som administrerende direktør skulle godkende den slags udgifter, var der gået lang tid, før nogen fattede mistanke til hende.

Men da det gik op for nogle af hendes højt placerede medarbejdere i firmaet, blev der indgivet en politianmeldelse for underslæb, og da der var tale om meget betydelige summer, blev hun straks varetægtsfængslet, så hun ikke kunne gribe forstyrrende ind i politiets arbejde med opklaringen.

Det stod hurtigt klart for efterforskerne, at hun også i tidligere jobs havde svindlet sig til meget betydelige beløb, så hun med tiden var blevet en meget velhavende dame. Hun havde gennem årene anvendt forskellige former for hvidvaskning af de mange penge, hun havde tilegnet sig, og det var også en side af sagen, som politiet måtte bruge en del ressourcer på at få blotlagt.

Det stod ret hurtigt klart, at den pågældende kvinde trods sit charmerende væsen var en totalt skrupelløs forbryder, der på alle mulige og umulige måder udelukkende arbejdede på at berige sig selv. Det var også i et enkelt tilfælde sket i forbindelse med opkøb af en stor portion aktier i et firma, hun var direktør for. Firmaet stod foran en fusion med et andet og langt større selskab, og det var klart, at en sådan fusion ville sende kursen på firmaets aktier til vejrs.

Derfor købte hun flittigt op af selskabets aktier i en periode, hvor kun ganske få mennesker kendte til fusionsplanerne. Men den slags opkøb er ulovligt, idet der er tale om insiderhandel, så det kommer vist også til at indgå i det omfattende anklageskrift imod hende.

Under efterforskningen af den meget komplicerede sag har bagmandspolitiet også samarbejdet med Skat, for det blev hurtigt klarlagt, at hun på alle måder havde forsøgt at unddrage sig skattebetaling også af de indtægter, hun havde haft på lovlig vis. Så hun vil også blive tiltalt for groft skattesvig, og der er næppe tvivl om, at det er af så grov karakter, at det alene vil medføre en frihedsstraf for hende.

Sammenlagt går anklagemyndigheden efter at få hende dømt for alle de nævnte lovovertrædelser, så hun står formentlig til en fængselsstraf på adskillige år.

Puha – så er det da anderledes uskyldigt når man sådan lige kommer til at sylte et afdrag på sit kviklån 🙂

http://kviklaan-info.dk/

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *