Emballage

Viden om emballage

Det var faktisk noget af en tilfældighed, der gjorde, at jeg blev opmærksom på, at der i sidste måned var en store messe i Frankfurt, der udelukkende handlede om emballage af enhver art. Men da jeg har et firma i den branche, var det helt oplagt, at jeg tog ned for at kigge på messen, som ifølge den forudgående annoncering skulle være verdens største af slagsen. Den betegnelsen kan jeg nok ikke protestere mod, for jeg skal da lige love for, at der var alt, hvad man overhovedet kan tænke sig indenfor den branche.

Da jeg kørte til Frankfurt, havde jeg egentlig ikke noget specielt, jeg ville gå efter, så for mig handlede det bare om at snuse til, hvad de forskellige producenter af den slags kan præstere, og så håbede jeg da også at kunne få nogle nyttige kontakter blandt producenter, for dem kan man aldrig få for mange af i et emballage engros firma som mit.

Det magede sig da også sådan, at jeg faktisk fik nogle gode kontakter, som nok vil kunne øge min omsætning i fremtiden. I mit firma har jeg et meget bredt sortiment af forskellig slags emballage, men en hjørnesten i firmaets omsætning er faktisk slikposer, som jeg har fast aftale om leverancen af til flere forskellige kæder med både supermarkeder og egentlige slikbutikker.

Der er tale om ganske almindelige papirsposer i forskellige størrelser og for nogles vedkommende med påtrykte logoer. Den slags poser bruges der jo et utal af hver eneste dag i butikkerne, så selv om prisen kun er nogle få ører, løber det naturligvis op målt på årlig omsætning. Så for mig vil det naturligvis betyde en øget indtjening, hvis jeg kan indkøbe sådan nogle poser til en stykpris, der bare er en brøkdel af en øre billigere, end jeg skal betale min nuværende leverandør. Det er bare så vigtigt at have god rådgivning i den slags, som du også kan læse om her.

Og netop sådan en mulig fremtidig leverandør fik jeg en god kontakt med på messen i Frankfurt, og vi har en aftale om et møde på den pågældende virksomhed i Østrig i næste uge. Det møde ser jeg frem til med forventning, for samme virksomhed fremstiller også nogle meget gedigne prøveposer, og jeg fik en prisindikation på messen, som siger mig, at her virkelig kan være noget at spare på indkøbssiden.

En anden af de store poster på min omsætning er nogle ekstra kraftige kasser af pap, som jeg har en fast leverance af til en producent af skruer og mindre beslag. Netop på grund af det ret tunge indhold, er det nødvendigt med kasser af ekstra tykt og stærkt pap til den slags varer, og de er i mine øjne urimeligt dyre hos den producent, jeg indtil nu har købt hos.

Men på messen i Frankfurt fik jeg også kontakt med en tysk fabrikant af papæsker af forskellig slags, som efter al sandsynlighed kan levere mig de kraftige kasser til skruer til en noget lavere pris, end jeg hidtil har betalt, så også på det område kan det vise sig, at besøget på messen i Frankfurt var en god investering. Alene besparelsen på bedre indkøb af sådan noget som gavepapir kan vise sig at være pænt stor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *